Vsakega 1.000-ega prenašalca brezplačne e-knjige nagradimo s tiskano izvedbo knjige.

 

(1.000) mag. Frane Koren, član poslovodnega odbora v korporaciji Hidria, zadolžen za stalne izboljšave:

V Hidrii poznamo vitke metodologije in uporabljamo veliko tovrstnih orodij. Vedno znova pa se zavemo človeškega vidika inoviranja in izboljševanja izdelkov ter procesov. Zagnanost in pripravljenost na spremembe, ki ju imajo start-up podjetja samoumevno vgrajena v svoj obstoj, sta namreč v uveljavljenih korporacijah ena ključnih izzivov, zato pričakujem, da si bom s knjigo pomagal odgovoriti na kar nekaj vprašanj.

 

(2.000) Nika Mlakar, Ljubljana

Ne veste, kako ste mi polepšali dan, ker sem si, danes, ko sem si knjigo prenesla v pdf verziji, svoji sodelavki rekla, da me pdf knjige nekako še ne prepričajo in da si jo bom enkrat v prihodnosti kupila.

Knjiga se je prikazala ravno pred nekaj dnevi, nekako po “naključju” – čeprav v ta ne verjamem ravno, in menim, da je v življenju vse z nekim razlogom. Medtem ko sem klepetala z sodelavko, mi je na mizi, poleg mene v oči padla ravno ta knjiga – drznila sem si jo vzeti iz sodelavkine mize in prebrati njen opis. Ker me je opis pritegnil – saj zelo rada berem, sem si zapisala naslov ter avtorja, vendar sem na ta listek kar malo pozabila. Danes zjutraj pa prejmem sporočilo Žige Vavpotiča – našega strokovnega direktorja Zavoda Ypsilon, ki meni, da bi čimveč mladih moglo dobiti možnost, da prebere to knjigo, saj le-ta spada med najboljše v poslovnem svetu. Prav tako sem od njega izvedela za brezplačen pdf. Nisem oklevala, knjigo sem si naložila, sedaj pa komaj čakam, da se je lotim. Očitno mi je knjiga res namenjena.

En veeelik hvala za to darilo :)

 

(3000) Nejc Kočar, študent tehnike, Ljubljana

Za slovensko izdajo knjige sem izvedel od prijateljev inženirjev.

Ideja, da izdelek podjetniku ni cilj, ampak sredstvo za izvedbo ponovljivega, skalabilnega poslovnega modela je bila zame razodetje.
Osnove razvoja štartnika poznam – ideje in želje so poceni, kar šteje pa so pri (potencialnih) kupcih preverjene in izmerjene predpostavke, ki usmerjajo prototipiranje. S knjigo želim poglobiti znanje o metodah za strukturiran, podatkovno voden razvoj poslovnega modela.

Najlepše se vam zahvaljujem za tiskano izdajo knjige.

 

(4000) Luka Kočevar, študent, absolvent kemijske tehnologije, Rakek

Knjigo Delaj vitko sem opazil na portalu Izklop, ki ga redno obiskujem. Videl sem, da je to knjiga za podjetnike in ker me podjetništvo tudi zanima, sem se odločil prenesti brezplačno .pdf verzijo knjige. Od knjige pričakujem napotke in nasvete za začetek podjetniške poti, podkrepljene s primeri iz realnega sveta.

Za knjigo se lepo zahvaljujem in Vam želim lep dan in vikend …

 

(5.000) Klavdija Hiti, podjetnica, Cerknica

Za knjigo sem slišala v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju in sicer 1.10., ko sem postala tudi uradno podjetnica. Takrat sem vzela tudi tisto drobno knjigico, kjer je povzetek iz knjige. Žal se nisem preveč posvetila temu in s tem tudi nisem zasledila, da je možen prenos knjige iz spleta. Danes sem videla na facebooku, da je nekdo objavil, da je 5.000-i nagrajen. Nisem si mislila, da bom to jaz, vendar sem vseeno pohitela, ker sem upala da bom, in mi je uspelo. Vse skupaj se je ujelo in sem vesela za obe knjigi, tako digitalno, kot v tiskani, saj kot sveža podjetnica upam, da me bo naučila trikov, kako se spopadati v tem “krutem” svetu podjetništva.

Hvala, Klavdija

 

(6.000) dr. Jelko Urbančič, član strokovnega sveta Slovenskega združenja za kakovost in odličnost, Ljubljana

Za knjigo sem izvedel iz mailinga Nastje Mulej.
Knjige bom zelo vesel in mi je strokovni izziv.
Ko jo preletim, jo dodatno pokomentiram. Hvala.

 

(7.000) Dominik Peruško, Cosylab, Ljubljana

S sodelavci smo se znašli pred izzivom, ko je bila v dobro stoječem podjetju identificirana nova poslovna priložnost. Ker pa le-ta zahteva drugačen pristop do trga od uveljavljenega v podjetju, se poskušamo obnašati kot start-up podjetje v podjetju. V ta namen ustvarjamo poslovni načrt, potrebujemo pa način, da naše osnovne ideje zanesljivo preverimo in ziteriramo v model, ki deluje. Verjamem, da nam bo knjiga Delaj Vitko pri tem pomagala, saj nam jo je priporočil tudi ustanovitelj podjetja in mentor na naši novi poti.

 

(8.000) Romana Pahor, samostojna podjetnica, 15. marec 2016…

V želji novo poslovno priložnost udejanjiti,
sem kolega Adriana vprašala, s katerimi novimi znanji se moram za uspeh seznaniti.
Črpaj iz knjige Delaj vitko, ki jo na spletu brezplačno dobiš,
z opazovanjem, testiranjem in učenjem lahko velike premike v razvoju nove storitve narediš.

Oh, saj res, misel preskoči v spomin,
dogodek Menedžer za ideje, konec leta 2014, več prebojnih vsebin.
Kolegici Nastja Mulej in Edita Krajnović z gosti skrbita, da so predane iskrivo,
zato z dogodka v naslednji poslovni dan odnesem tudi ’Vitko inoviranje’ gradivo.

Energija Delaj vitko se od takrat je vsaj potrojila,
zato sem tudi jaz si s spletne strani e-knjigo pridobila,
z ustvarjanjem novih miselnih in poslovnih povezav začela,
kultura trajnega učenja s preizkušanjem me je prevzela.

 

(8.000) …

 
__________________________________

Še nekaj mnenj ostalih bralcev

 

Grega Potokar: Super zadeva. Znanja ni nikoli dovolj :)

Anja Perše: Resnično hvala za povezavo do brezplačnega pdf-ja. Zaenkrat sem samo preletela vsebino in že komaj čakam, da se lotim branja. Knjiga res izgleda polna koristnih informacij!

Egej Vencelj: Hvala vam za to lepo gesto, ob priliki si bom izvod definitivno ogledal, saj sumim, da je v knjigi zajetega kar nekaj znanja :)

Peter Metlikovič: Hvala, pohvalno in zelo potrebno!

Marjan Rihar: Hvala za poslano knjigo. Jo bom distribuiral naprej članom SuSSI.

 

Mnenja anonimnih prvih bralcev:

Uspešno naprej! To je prihodnost in to je prava pot.

Kupila sem še knjigo in sem navdušena. Sem jo že priporočala naprej in vsak trije so jo že kupili. Še tako delajte naprej.

Lahko vas smo pohvalim. Všeč mi je vaš pristop in delo. Hkrati pa se mi zdi knjiga zelo uporabna pri spoznavanju metodologije in pri preverjanju ideje. Zato sem z veseljem posredovala povezavo na vašo spletno stran naprej.

Menim, da je knjiga odlična in da bi jo moraj prebrati vsak, ki ga zanima podjetništvo oziroma delovanje podjetji, priporočil bi jo predvsem mladim, ki delajo prve korake v poslovni svet. Zdi se mi odlična priložnost, da knjigo predstavljate ne samo preko družabnih omrežji ampak tudi na dogodkih, kot je bil današnji start-up cafe v Sputniki, kjer je bila predstavljena knjiga.

Le tako naprej in želim si, da bo knjigo v roke dobilo čimveč mladih proaktivnih študentov.

Super ste! Se naprej se trudite in ce je potrebno pivotirajte :)

“Delaj vitko je za tiste z zmagovalnim načinom razmišljanja.

Tudi malo oblin je OK.

 

__________________________________

O izrazu “štartnik”

 

Janko Tomšič: Glede štartnika pa je bilo tako, da so mi bila všeč naša Meetup Lean srečanja, zato sem seveda želel tudi sam prispevati k projektu po najboljših močeh. Izbral sem si nabor besed ter naredil manjšo raziskavo, kje in kako se uporabljajo ter kateri nam razumljivi izrazi jih najbolje ponazarjajo. Gledal sem pa tudi na to, da bo izraz enostaven, da se bo tako lahko čimprej vsidral v našem prostoru, tudi pri mlajših entuziastih. Ideje in izraze sva seveda na redni bazi tudi premlevala skupaj z Robertom Razgorškom. Enkrat na skupnem kosilu sva iskala možne alternative za trenutno aktualni izraz, ki nama ni bil ravno všeč. Razmišljam o začetkih, začetniku, štartih podjetja… štartniku! Robi, štartnik? Se obrne k meni in reče dbest, to je to! Nato objavi na meetupu ideje, ki sva jih v tistem trenutku dorekla and the rest is history ;)

 

 

__________________________________

Žiga Vavpotič o Delaj vitko

Vsi govorijo o tem, kako bodo spremenili državo. Med in mleko. Drage prijateljice, dragi prijatelji, sedaj imamo priložnost. Z dejanjem. Z majhno gesto. Obiščite http://delajvitko.si/, ZASTONJ si lahko snamete knjigo, preberite jo in začnite delati na tem principu. To bo spremenilo Slovenijo. Stavim. Verjamem. In sedaj je na vas. Da delite povezavo http://delajvitko.si/. Če bo vsak, ki bo napisal, prosil 10 prijateljev, da deljo status. bo to super. Začenjam.

Status pa lahko skopirate:

Spremenimo Slovenijo. Izjemna priložnost. Ne s politiko. Z dejanji. Majhen korak.

Na spletni strani http://delajvitko.si/ lahko ZASTONJ dobite knjigo Delaj vitko.

Preberite jo in naredite spremembo pri sebi. Jaz knjigo imam in prosim, da deliš moj status z desetimi prijatelji.

Hvala, ker bomo s tem dejanjem naredili Slovenijo vitko – z dejanji.